Retseptile lisasin omaltpoolt veel vaniljekastme,et ei oleks maitse nii sidrunine(ma ei usu,et selline sõna olemas on) aga siiski,tegi maitse pehmemaks ja mulle meelepärasemaks !
Võtsin selle koogi tegemiseks põhimõtteliselt esimese retsepti mis googeldades ette juhtus,ja retsept siis pärit Sellest toredast blogist !
Retseptike ka siis siinkohal :
Põhi
100 g võid, 2½ dl nisujahu, 2 spl suhkrut, ½ tl küpsetuspulbrit, 2 spl vett
Täidis
1½ dl vett, 1½ dl suhkrut, 2 spl nisujahu, 25 g margariini või võid, 1 sidruni mahl ja riivitud koor, 4 munakollast,
lisasin veel ühe koti vaniljekastmepulbrit,mille sagasin u 3 dl piimaga enne ära.Besee
4 munavalget, 1½ dl suhkrut
Põhja jaoks sega pehme rasvaine käsitsi ülejäänud ainetega.
Lisa vesi ja sega taigen ühtlaseks.
Vooderda vormi põhi ja küljed 2-3 cm kõrguselt taignaga. Pane koogipõhi umbes 15 minutiks külma tahenema.
Torka taigen kahvli või tikuga läbi ja küpseta põhja umbes 15 minutit 200 kraadi juures ahju allosas.
Täidise jaoks mõõda ained kastrulisse ja kuumuta pidevalt segades, kuni segu pakseneb ja hakkab kergelt mullitama. Võta põhi ahjust ja vala sellele sidrunikreem,peale munavalgevaht ja pista veel ahju u.10 minutiks,kuni saab pealt ilus kuldpruun.Mina soovitaksin kooki süüa täielikult jahtununa aga see muidugi maitse asi :)
Retseptike ka siis siinkohal :
Põhi
100 g võid, 2½ dl nisujahu, 2 spl suhkrut, ½ tl küpsetuspulbrit, 2 spl vett
Täidis
1½ dl vett, 1½ dl suhkrut, 2 spl nisujahu, 25 g margariini või võid, 1 sidruni mahl ja riivitud koor, 4 munakollast,
lisasin veel ühe koti vaniljekastmepulbrit,mille sagasin u 3 dl piimaga enne ära.Besee
4 munavalget, 1½ dl suhkrut
Põhja jaoks sega pehme rasvaine käsitsi ülejäänud ainetega.
Lisa vesi ja sega taigen ühtlaseks.
Vooderda vormi põhi ja küljed 2-3 cm kõrguselt taignaga. Pane koogipõhi umbes 15 minutiks külma tahenema.
Torka taigen kahvli või tikuga läbi ja küpseta põhja umbes 15 minutit 200 kraadi juures ahju allosas.
Täidise jaoks mõõda ained kastrulisse ja kuumuta pidevalt segades, kuni segu pakseneb ja hakkab kergelt mullitama. Võta põhi ahjust ja vala sellele sidrunikreem,peale munavalgevaht ja pista veel ahju u.10 minutiks,kuni saab pealt ilus kuldpruun.Mina soovitaksin kooki süüa täielikult jahtununa aga see muidugi maitse asi :)
No comments:
Post a Comment