Kuidas kõik algas...

Kuidas kõik algas...

Alguses oli muna ja siis kana...või oli see nüüd vastupidi... igatahes minul oli alguses muna ja siis alles kana,sest olgem ausad, meie esimesed katsetused köögis süüa teha piirduvad tavaliselt siiski vaid muna praadimisega.Rääkides praemunast siis pean tõdema,et vabatahtlikult seda minu taldrikult enam ei leia :) Tõsisemalt hakkasin süüa tegema põhikoolis ja söögitegemist nautima alles 6 aastat tagasi Viimasel paaril aastal olen keskendunud rohkem küpsetamisele,see on omaette maailm mis köidab.Käesolevasse blogisse talletan läbiproovitud retsepte ja kindlasti on teretulnud tagasiside :)

Tuesday, October 11, 2011

See Sidrunikook !

See sidrunikook mida paljud kiitnud sai nüüd ka minupoolt tehtud.Ma ei tea kas asi on minus või minu küpsetamisoskuses või olen üleliia kriitilise meelega aga ei jätnud mulle see kook kustumatut muljet ega soovi seda veel teha ! Samas võib asi olla ka selles,et ei ole ma just eriti suur sidruni fänn, no mine sa tea milles asi aga see polegi oluline !
Retseptile lisasin omaltpoolt veel vaniljekastme,et ei oleks maitse nii sidrunine(ma ei usu,et selline sõna olemas on) aga siiski,tegi maitse pehmemaks ja mulle meelepärasemaks !
Võtsin selle koogi tegemiseks põhimõtteliselt esimese retsepti mis googeldades ette juhtus,ja retsept siis pärit Sellest toredast blogist !
Retseptike ka siis siinkohal :
Põhi
100 g võid, 2½ dl nisujahu, 2 spl suhkrut, ½ tl küpsetuspulbrit, 2 spl vett
Täidis
1½ dl vett, 1½ dl suhkrut, 2 spl nisujahu, 25 g margariini või võid, 1 sidruni mahl ja riivitud koor, 4 munakollast,
lisasin veel ühe koti vaniljekastmepulbrit,mille sagasin u 3 dl piimaga enne ära.Besee
4 munavalget, 1½ dl suhkrut
Põhja jaoks sega pehme rasvaine käsitsi ülejäänud ainetega.
Lisa vesi ja sega taigen ühtlaseks.
Vooderda vormi põhi ja küljed 2-3 cm kõrguselt taignaga. Pane koogipõhi umbes 15 minutiks külma tahenema.
Torka taigen kahvli või tikuga läbi ja küpseta põhja umbes 15 minutit 200 kraadi juures ahju allosas.
Täidise jaoks mõõda ained kastrulisse ja kuumuta pidevalt segades, kuni segu pakseneb ja hakkab kergelt mullitama. Võta põhi ahjust ja vala sellele sidrunikreem,peale munavalgevaht ja pista veel ahju u.10 minutiks,kuni saab pealt ilus kuldpruun.Mina soovitaksin kooki süüa täielikult jahtununa aga see muidugi maitse asi :)


No comments:

Post a Comment