Kuidas kõik algas...

Kuidas kõik algas...

Alguses oli muna ja siis kana...või oli see nüüd vastupidi... igatahes minul oli alguses muna ja siis alles kana,sest olgem ausad, meie esimesed katsetused köögis süüa teha piirduvad tavaliselt siiski vaid muna praadimisega.Rääkides praemunast siis pean tõdema,et vabatahtlikult seda minu taldrikult enam ei leia :) Tõsisemalt hakkasin süüa tegema põhikoolis ja söögitegemist nautima alles 6 aastat tagasi Viimasel paaril aastal olen keskendunud rohkem küpsetamisele,see on omaette maailm mis köidab.Käesolevasse blogisse talletan läbiproovitud retsepte ja kindlasti on teretulnud tagasiside :)

Monday, August 8, 2011

Toscakook

Mandlikattega toscakook on kõige parem kohe peale ahjust välja võtmist,külmana ta mulle enam nii ei maitsenud aga see on loomulikult  maitse asi. Kook oli minujaoks suhteliselt rammus aga muidu maitsev.

Põhi:     100g võid                       Glasuur:  100 g  võid
             2 muna                                         1 dl suhkrut
             1 1/2 dl suhkrut                             2 spl jahu
             2 dl jahu                                        2 spl piima
             1 tl küpsetuspulbrit                        50 g kookoshelbeid
             1/2 dl piima                                   100 g mandleid

Sulata või ja jäta jahtuma.Vahusta toasoojad munad suhkruga .Sega hulka küpsetuspulbriga segatud jahu. Lisa või ja piim. Sega õrnalt ja vala 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi.Küpseta 200 kraadises ahjus 20 minutit. Samal ajal valmista glasuur.Selleks mõõda glasuuriained potti ja kuumuta segu pidevalt segades paksenemiseni (mõni minut) .Kalla glasuur koogile ja küpseta veel 10-15 minutit.


No comments:

Post a Comment