Kuidas kõik algas...

Kuidas kõik algas...

Alguses oli muna ja siis kana...või oli see nüüd vastupidi... igatahes minul oli alguses muna ja siis alles kana,sest olgem ausad, meie esimesed katsetused köögis süüa teha piirduvad tavaliselt siiski vaid muna praadimisega.Rääkides praemunast siis pean tõdema,et vabatahtlikult seda minu taldrikult enam ei leia :) Tõsisemalt hakkasin süüa tegema põhikoolis ja söögitegemist nautima alles 6 aastat tagasi Viimasel paaril aastal olen keskendunud rohkem küpsetamisele,see on omaette maailm mis köidab.Käesolevasse blogisse talletan läbiproovitud retsepte ja kindlasti on teretulnud tagasiside :)

Friday, July 29, 2011

Pannkoogitort

Sellise laheda idee sain kunagi oma vennalt,kes oli nii armas ja tegi mulle selle sünnipäevaks ! Tema oli pannkookide vahele pannud kohupiima vaheldumisi keedukreemiga,aga maitses hea. Ise võtsin asja käsile ikka oma 10 aastat hiljem ei teagi miks nii kaua aega läks aga tehtud ta sai :)
Küpsetasin täitsa tavalised pannkoogid : muna,jahu,suhkur,sooda,piima,vanillisuhkur.
Vahele tegin keedukreemi:
750 ml piima
2 dl suhkrut 
3 muna
0,75 dl nisujahu
1 tl vanillisuhkr
Kreemi valmistamiseks kuumuta 700 milliliitrit piima ja 1 dl suhkrut keemiseni.
Samal ajal vahusta munad ülejäänud suhkruga. Lisa jahu ja ülejäänud külm piim. Kalla vahustatud segu kuuma piima hulka, lisa vanillsuhkur ning kuumuta pidevalt segades, kuni kreem pakseneb (keeta ei tohi!). Jahuta.
Jahtunud kreemi määrisin kookide vahele ja panin külmkappi seisma paariks tunniks :)

No comments:

Post a Comment