Kuidas kõik algas...

Kuidas kõik algas...

Alguses oli muna ja siis kana...või oli see nüüd vastupidi... igatahes minul oli alguses muna ja siis alles kana,sest olgem ausad, meie esimesed katsetused köögis süüa teha piirduvad tavaliselt siiski vaid muna praadimisega.Rääkides praemunast siis pean tõdema,et vabatahtlikult seda minu taldrikult enam ei leia :) Tõsisemalt hakkasin süüa tegema põhikoolis ja söögitegemist nautima alles 6 aastat tagasi Viimasel paaril aastal olen keskendunud rohkem küpsetamisele,see on omaette maailm mis köidab.Käesolevasse blogisse talletan läbiproovitud retsepte ja kindlasti on teretulnud tagasiside :)

Monday, July 25, 2011

Kohupiima plaadikook!

Tulemas oli vanatädi sünnipäev ja sain käsud kätte küpsetada paar kooki.Olin kindel ,et üks kook mida kindlasti teen on kohupiimakook,kuna see on hea ja lihtne ning tavaliselt maitseb kõigile.Valik langes siis plaadikoogile kuna seda jagub paljudele.Tegemist äärmiselt lihtsa retseptiga,lisandeid ei pannud,kuigi rosinaarmastajatele kindlasti soovitan panna rosinaid ja vaarikad kindlasti sobiks ka ülihästi selle koogi sisse !Kindlasti on kook parim järgmisel päeval nagu enamus kohupiimakooke. Aga maitses hea ja oli lihtne teha !

 Põhi:

250 gr margariini
7 dl jahu
1 muna
1/4 tl soola
2 dl suhkrut
Või/margariin sulatada ja jätta jahtuma,muna vahustada suhkruga lisada jahtunud või ja jahu.Taigen jaotada suurele pannile ja toksida kahvliga augud põhjale,küpsetada põhi poolvalmis.

Kate:

1 kg kohupiima
500 gr hapukoort
5 muna
4 spl jahu
suhkrut
vaniljet
Katteained segada ühtlaseks massiks ja valada eelküpsetatud põhjale.Ahjus peab kook olema kuni pealt kuldpruun ja tikk jääb kuivaks.Süüa täielikult jahtununa.Kindlasti sobib koogikõrvale toormoos ;)

3 comments: