Kuidas kõik algas...

Kuidas kõik algas...

Alguses oli muna ja siis kana...või oli see nüüd vastupidi... igatahes minul oli alguses muna ja siis alles kana,sest olgem ausad, meie esimesed katsetused köögis süüa teha piirduvad tavaliselt siiski vaid muna praadimisega.Rääkides praemunast siis pean tõdema,et vabatahtlikult seda minu taldrikult enam ei leia :) Tõsisemalt hakkasin süüa tegema põhikoolis ja söögitegemist nautima alles 6 aastat tagasi Viimasel paaril aastal olen keskendunud rohkem küpsetamisele,see on omaette maailm mis köidab.Käesolevasse blogisse talletan läbiproovitud retsepte ja kindlasti on teretulnud tagasiside :)

Sunday, October 7, 2012

Väga hea mandlikattega plaadikook

Pärast pikka pausi sai käsile võetud midagi lihtsat.Väike käeharjutus või nii!Aga tulemus on väga väga hea.Kook on mõnusalt pehme ja kerge just midagi minu kriitilisele maitsemeelele :) Kõlbas väga hästi süüa ka peale pisukest seismist toatemperatuuril.
Retsepti sain 2012 aasta koogikalendrist.
Põhi: 150 g võid
         1,5 dl suhkrut
         noaotsaga soola
         1 muna
         3 dl jahu
         1 tl küpsetuspulbrit

Täidis: 1 kg maitsestamata kohupiima
           2 dl suhkrut
           1 tl vanillisuhkrut
           3 muna
           4 sl nisujahu
           4 sl sulatatud ja jahutatud võid

Kate: 50 g võid
         50 g suhkrut
         1 sl nisujahu
         1 sl piima
         50 g mandlilaaste

Mikserda toasoe või suhkruga heledaks vahuks.Lisa sool,muna ja küpsetuspulbriga segatud jahu.Suru tainas poolele suurest ahjuplaadist või vastava suurusega plaadile.Küpseta 200 kraadi juures 10 minutit,tõsta ahjust välja.Sega omavahel täidise ained ja vala eelküpsetatud põhjale.Küpseta kooki 180 kraadi juures 25 minutit.Katte jaoks sega väikeses potis kuumutades kõik koostisained,määri koogile ja küpseta 200 kraadises ahjus veel 10-15 minutit.


No comments:

Post a Comment