Kuidas kõik algas...

Kuidas kõik algas...

Alguses oli muna ja siis kana...või oli see nüüd vastupidi... igatahes minul oli alguses muna ja siis alles kana,sest olgem ausad, meie esimesed katsetused köögis süüa teha piirduvad tavaliselt siiski vaid muna praadimisega.Rääkides praemunast siis pean tõdema,et vabatahtlikult seda minu taldrikult enam ei leia :) Tõsisemalt hakkasin süüa tegema põhikoolis ja söögitegemist nautima alles 6 aastat tagasi Viimasel paaril aastal olen keskendunud rohkem küpsetamisele,see on omaette maailm mis köidab.Käesolevasse blogisse talletan läbiproovitud retsepte ja kindlasti on teretulnud tagasiside :)

Sunday, November 18, 2012

šokolaadi banaanikeeks

Keeks on üks minu isiklik lemmik,ma sööks seda lõhkemiseni.Sellest tulenevalt sai seekord tehtud šokolaadi banaanikeeksi.Võin öelda,et jäin tulemusega rahule,kuigi kate oli suhtleiselt rammus.Tegemine iseenesest oli lihtne ja lõpptulemus positiivne.Retsepti sain raamatust ''Võrratud koogid''

Tainas: 2dl suhkrut
           3dl jahu
           0,5 tl sooda
           4sl kakaod
           100g tumedat šokolaadi
           1 küps banaan
           3 muna
           1dl õli
           0,5 piima

Kate:  100g piimašokolaadi
           1dl hapukoort
       
Määri 1,5dl keeksivorm võiga ja puista üle riivsaiaga.Sega taina tarvis suhkur,jahu,sooda,kakaopulber ja hakitud šokolaad.Purusta banaan kahvliga.Sega banaani hulka lahtiklopitud munad,piim ja õli.Sega juurde ka kuivained.Tõsta tainas vormi ning küpseta 160 kraadises ahjus u 1 tund ja 15 minutit,kontrolli tikuga.Kummuta keeks vormist ja jahuta.Katte jaoks pane šokolaad ja hapukoor paksupõhjalisse kastrulisse,kuumuta väiksel tulel,kuni šokolaad on sulanud.Sega korralikult läbi ja määri keeksile.Kaunista näiteks kookoshelveste,mandlilaastude või banaanitšipsidega.




No comments:

Post a Comment